4 Nisan 2010 Pazar

kozmik çöplükte vals




herkes kendi dünyasına bir kat daha çıkmaya çalışırken, bir gün hiçbir sebep yokken, hayat çok ama çok güzelken belki, belki de çok boktan ilerlerken; her şey bitebilir aniden.. büyük bir gürültüyle ya da sessiz ve derinden. Bombaları patlatan geri zekalılar sizin boktan ya da güzel hayatınız hakkında en ufak bir fikirleri bile olmadan, biten şeyler üzerine bir sigara içebilirler.. çok derine çekebilirler dumanı keyifle ya da yok olmuş bakışlarınızın üzerine üfleyebilirler birden.. çökmüş binaların altında bir zamanlar sağlam olan bağırışlar, kahkahalar ve tüm hayaller kozmik çöplükte kaybolurken, hayat geri zekalılar imparatorluğunun salonundaki dansına devam eder. bir adım ileri, bir adım geri...

göktuğ canbaba

7 yorum:

Fakru Zaruret dedi ki...

Hayatlarımız hakkında söz sahibi değiliz gibi gözüküyor gerçekten. Bombalar patlayabilir, patlamayabilir de.. Dahil olmadığımız süreçlerden çıkan kararlarla insanlar ölüyor, doğa tahrip oluyor.. Bu insanlar bizden sonraki nesiller için de kararlar alıyorlar. Bir an önce bir çıkış yolu bulmalıyız. Birileri medeniyetin yıkıntısında, dumanlar içinde dans ederken her şey için çok geç olacak. Eline sağlık!

Aydedeye havlayan dedi ki...

teşekkürler onur, bukowski'nin sözünü de hatırlatalım zira bu küçük deneme de o söz vesileyisle yazılmıştır..

"..ve birden bir kez daha hayatımızın geri zekalıların elinde olduğunu görüyoruz. Bombalar patlayabilir, bombalar patlamayabilir de..."

sufi dedi ki...

Gerizekalılar imparatorluğunun salonları da kozmik çöplükte yokolur birgün. Hangi orkestra eşliğinde çalınan hangi müziklerle, hangi valsleri hangi kişiler yapar sence? Dostum erenler; onların kıyametinden, diğerlerini korusun dilerim.Sevgilerimle.

J.M. Rábago García dedi ki...

The picture impresses and scares, I hope that does not happen ever.

Aydedeye havlayan dedi ki...

i hope so Maramos, ihope so ..

Griffith dedi ki...

Resme bakınca bir an Battle Star Galactica'yı anımsadım, ama geçti şimdi. Lanet olasıca saylonlar... Bombalamadık yer bırakmamışlardı.

magicalbronze dedi ki...

hayat öyle oyunlar oynayabiliyor ki bazen, o patlayan bombalar bile daha iyi olabiliyor.

yaşıyoruz, evet belki şu anda bombalar patlamıyor lâkin geri zekalılar imparatorluğunun salonlarında birer piyon olarak yaşamaya devam ediyoruz. bilmeden yaşamaya, belki de bilerek yaşamaya devam ediyoruz...

Bunu sevdiyseniz aşağıdakilere bitersiniz!

Related Posts with Thumbnails