21 Mart 2011 Pazartesi

Kambur İbrahim'in gözünden Hazerfan'ın semada süzülüşü




Galata Kulesi’nin çıplak ayaklarının altında uzanıp, afyondan kızıla çalmış gözleriyle semayı seyre dalan Kambur İbrahim, İstanbulluların kabuslarının ve türlü hayallerinin mimarı olan tılsımlı sislerin koynuna sokulmasına ses etmeden mırıldanıyordu kendince. Kan rengindeki Ahdur, nam-ı diğer Kafir Öldüren şarabını içmekten çatlamış, pul pul olmuş dudakları rüzgarın naif okşayışını hissetmekten pek uzaktı o gece. Semanın koynunda uçuşan martıların türküsüne eşlik ederken gördüğü, neredeyse bir insan boyundaki kuşun, yorgun gözlerinde parlamasıyla aniden irkildi ve doğruldu istemsizce. Yumru yumru olmuş sırtını Galata Kulesi’nin göğsüne yasladı ve süzdü uçan büyük kuşu hayretle. Dev kuş neredeyse bir insan boyundaydı ve gözleri onu yanıltmıyorsa Galata’nın bulutlara uzanan boyu yüksekliğinde süzülmekteydi bir tüy kadar sessiiiz ve narince. Kambur İbrahim, semanın simasında usulca kaybolup tee karşı kıyıya doğru kanat çırpan bu büyük kuşu izledi uzun bir süre. Korkudan güp güp atan kalbi ya afyondan sersemlemiş ya da şarabın ateşiyle kavrulup gitmiş olmalıydı, yoksa büyük kuştan korktuğu falan yoktu tabii ki! Sessizce yerine oturdu ve kuşun, afyonun süt beyaz dumanıyla şekillenmiş, şarabın kanıyla biçimlenmiş olduğunu tekrarladı kendine. Afyonlanmış sözcükleri, göğsünü parçalayıp dışarı çıkmak niyetinde olan yorgun kalbine söz geçirdi nihayet! Gördükleri hayaldi elbet; yoksa ne işi vardı bir insan boyundaki kuşun Galata’nın tepesinde?!

Hazerfan’ın Galata’nın tepesinden ilk uçuş denemesi işte böylece sonuçlandı. Kimse görmedi deli mucidin süzüldüğünü Kambur İbrahim’den başka. Kambur İbrahim’se gördüğünü unuttu ve tekrar seyre daldı afyonlanmış semayı büyük bir aşkla...

Güne Tuluyhan Uğurlu'nun muhteşem melodileriyle başlamanızı istemiştim ama biraz geç kaldım zira saat 1 olmuş :) Ben de bunu telafi etmek için size hemen bi kaç dakikada kısa bir öykücük yazıverdim.. keyifle okuyup dinleyiniz zira Tuluyhan beyler insanın ruhunun derinliklerine nasıl ineceğini pek iyi biliyor..

Öperim hepinizi!

10 yorum:

Zeugma dedi ki...

Birkaç dakikada yazıverdiğin öykü için teşekkürler.Pek bi güzel olmuş.
Okurken de Tuluyhan Uğurlu dinledim, merak etme :)
İşte burada kendileri.
Akşam yorgunluğumu aldı öykünle birleşip...

Aydedeye havlayan dedi ki...

teşekkürler Zeugma, beğenmene sevindim.. şirin bi öykücük oldu :) ben de koymuştum tuluyhan'ı postun başına çıkmadı mı acaba? başka bi yerden mi dinledin?

Zeugma dedi ki...

Play çalışmıyordu.
Ama tarayıcı değiştirip bir daha baktım şimdi. IExplorer'da bir sorun yok, çalıyor...Güzel müzik..

Off yaa.. Yasağı da halen kaldırmadılar zaten, deli olacağım :(

Aydedeye havlayan dedi ki...

ben bugün hiç sorun yaşamadım .. o yüzden yasak kalktı diye sevinmiştim demek kalkmamış :) hayret genelde günün büyük bir bölümünde giremiyorum. ilginnççç :)

Zeugma dedi ki...

DNS ayarın sağlam olmuş bu kez demek ki.Öyleyken anlaşılmıyor :)

Ben de hiç sorun yaşamadan giriyorum bloguma günlerdir. Ama giremeyenler var halen...

Aydedeye havlayan dedi ki...

hmmm sorun devam ediyor demek ki.. kötüymüş :(

Altuğ Gürkaynak dedi ki...

Çok güzel :) Eline sağlık

Aydedeye havlayan dedi ki...

size de böyle bi hikaye yazıcam uygun bi zamanda Altuğ. Uzun soluklusu tabii ki :)

Unknown dedi ki...

ellerine zihnine emeklerine sağlık göktuğ. Çok güzel bir yazı olmuş.

hazerfan uçtu bunu kambur ibrahim gördü sonra unuttu peki hazerfan'a sonra ne oldu :)

Aydedeye havlayan dedi ki...

@kitap cadısı: Hazerfan herkesin gözü önünde uçtu ve kimse onu unutamadı :)

Bunu sevdiyseniz aşağıdakilere bitersiniz!

Related Posts with Thumbnails