20 Şubat 2012 Pazartesi

Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği'ni Kurduk, Sitemizi açtık...



FABİSAD, Türkiye’nin Fantastik, Bilimkurgu ve Korku üreticilerinin bir araya geldiği, türün ülkemizdeki gelişimini, sanatçıların korunmasını ve bilinirliklerinin yükselmesini, okur ve takipçi kitlesinin artırılmasını, daha nitelikli eserlerin ortaya çıkmasını ve hayal gücünün öneminin anlatılmasını amaçlayan bir dernektir. FABİSAD olarak Fantastiği düşlenemeyecek hiçbir şey bırakmayan, Bilimkurgu’yu akla ve bilimsel düşünceye ilgiyi artıran, Korku’yu da insanoğlunun kendini ve korkularını anlamasını sağlayan türler olarak görüyor, insanlığa ve gençliğe çok şey kattıklarını düşünüyoruz.

Derneğimiz amaçları doğrultusunda bu türlerdeki tüm üreticileri ve takipçileri birleştirmek için çalışacaktır. Verilen yapıtların doğru anlaşılması, tasnif edilmesi için ödüller verecek ve yayınlar yapacaktır. Eğitici seminerler ve toplantılar düzenleyecektir.

Fabisad Logosu’nun ilham kaynağı; Simurg Anka ve Kaf Dağı efsanesidir. Bu efsane aynı zamanda Fabisad’ın kuruluş felsefesini de özetlemektedir.

FABİSAD

2 yorum:

Zeugma dedi ki...

Ne iyi etmişsiniz. Birlik ve dayanışma her zaman iyidir.

Amaçlarınız da logonuz da çok güzel.
Hayırlı uğurlu olsun...

Aydedeye havlayan dedi ki...

teşekkürler Zeugma, önemli bir eksiklikti bizce.. artık güzel çalışmalarla türü okuyuculara daha kolay anlatabileceğiz. birlikte..

Bunu sevdiyseniz aşağıdakilere bitersiniz!

Related Posts with Thumbnails