26 Haziran 2012 Salı

KONTAKT2 KAÇMAZ BENDEN SÖYLEMESİ





Son yıllarda hızla gelişen Türk fantastik kurgu edebiyatının rol yapma oyunları ve diğer oyunlara nasıl ilham verebileceği, yerel edebiyattan ilham alan oyunların oyun dünyasına katacağı zenginlik, oyun tasarlayan kişilerle yazarların birlikte çalışabilmesi için gereken koşullar, izlenmesi gereken süreç ve oluşacak sinerjinin hem yerli romanların hem de yerli oyunların tanıtımına sağlayacağı katkı konuşulacaktır. Dinleyicilerin de aktif olarak katılacağı bir beyin fırtınası şeklinde düzenlenecektir.


30 Haziran Cumartesi
Saat : 18.00 – 19.00
FABİSAD Katılımcıları :
Barış Müstecaplıoğlu (Bulgaristan, Sırbistan, Çin ve Almanya’ya da ulaşmış Perg Efsaneleri serisinin ve Şamanlar Diyarı’nın yazarı – www.barismustecaplioglu.com)
Yiğit Değer Bengi (Çift Başlı Kartal’ın yazarı ve Erlikhan, Almeha gibi bilgisayar oyunlarının senaristi)
Özgür Özol (Ilgana kitabının ve bu kitaptan yola çıkılarak hazırlanmış SAGU oyun sisteminin yaratıcısı -www.ilgana.com)
M.Emre Soyak (Kara Zar ve Âhir Zaman oyun sistemlerinin yaratıcısı , illustrator  – www.gecedivani.com)

FABİSAD Yazarları, hayal gücü dostlarıyla buluşuyor!

FABİSAD üyesi fantastik ve bilimkurgu yazarları, etkinliğin her iki gününde hayal gücü dostlarıyla bir araya gelecek, eserlerinden 7 – 10 dakikalık kısa okumalar ve fantastik edebiyat üzerine renkli sohbetler yapacaklar. Türkçe fantastik ve bilimkurgu romanları hakkında bilgi edinmek, yazarların hayal dünyasında keyifli yolculuklara çıkmak isteyen herkesi bekliyoruz.

30 Haziran Cumartesi Okumaları – İlk Grup
Saat :
15.00 – 16.00
Doğu Yücel – Varolmayanlar
Barış Müstecaplıoğlu – Şamanlar Diyarı
Galip Dursun – Anadolu Korku Öyküleri

30 Haziran Cumartesi Okumaları – İkinci Grup
Saat :
16.30 – 17.30
Levent Şenyürek – Cennetin Kalıntıları
Sabri Gürses – Boşvermişler
Yiğit Değer Bengi – Çift Başlı Kartal

1 Temmuz Pazar Okumaları
Saat :
15.00 – 16.00
Erbuğ Kaya – Beşlerin Çağı
Hamit Çağlar Özdag – Kılıç
Göktuğ Canbaba – Tılsım-ı Kudret

İmza Günleri

30 Haziran Cumartesi
Saat:
16.00 – 18.00
Barış Müstecaplıoğlu – Şamanlar Diyarı
Erbuğ Kaya – Beşlerin Çağı
Not: İmza günü İthaki Yayınları standında gerçekleşecektir.
30 Haziran Cumartesi
Saat:
16.00 – 18.00
Doğu Yücel – Varolmayanlar
Not: İmza günü Doğan Kitap standında gerçekleşecektir.




KONTAKTA AZ KALDI, İKİ GÜNLÜK EĞLENCE BAŞLIYOR!


Türkiye Alt Kültür Topluluğu’nun bu sene ikincisini düzenleyeceği KONTAKT etkinliği, 30 Haziran – 1 Temmuz tarihinde hafta sonumuzu şenlendirmeye geliyor. Bu seneki etkinlik Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek. Öyle görünüyor ki iki günde de ilgilenebileceğiniz o kadar fazla etkinlik olacak ki boş geçecek pek vaktimiz kalmayacak.
KONTAKT ekibi bu sene alan içi etkinliklerine katılanlara çeşitli ödüller de verecek. Peki Türkiye’de geçen sene olduğu gibi bu sene de birçok ilk ve yeniliğe ev sahipliği yapacak olan KONTAKT’ta neler olacak?


Rol Yapma Oyunları (FRP)
Bilgisayarlarda rol yapma oyunlarından sıkıldınız mı? Karakterinizi özgürce mi oynamak istiyorsunuz? O zaman KONTAKT sizi rol yapma oyunlarına bekliyor.
kontakt-2-afisÖzgür Özol’un kitabı Ilgana’nın rol yapma oyunu SAGU sistem tanıtımı Türkiye’de bir ilk olarak yazar ve ekibi tarafından yapılacak. Ayrıca kitabın yazarı ve ekibinin açacağı oyun masalarında oynama şansını elde edeceksiniz.
İki günde de masaüstü oyunlarda istediğiniz oyunlarda oynama şansı elde edeceksiniz. Yapmanız gereken tek şey oyun kayıtları açıldığında kaydınızı yaptırmak. KONTAKT ekibi oyun yöneticilerini ve oyuncuları için hediyeler kazanma şansı sunacak.


Canlandırmalı Rol Yapma Oyunları (LARP)
Otur, otur nereye kadar ben oynadığım karakterin kılığına kıyafetine bürünür öyle gelirim diyorsanız, canlandırmalı rol yapma oyunlarında vakit geçirebilirsiniz. İki günde de ayrı ayrı yapılacak LARP’ta görevlerinizi ve karakterlerinizi en iyi şekilde canlandırma şansızını olacak.
Beni görevlerle uğraştırmayın, ben savaş istiyorum diyorsanız KONTAKT Arena’nın tadına varabilirsiniz.
Cosplay


Convention olur da Cosplay olmaz mı? Anime, manga, çizgi roman, fantastik ve bilim kurgu kitaplarının kahramanları 30 Haziran ve 1 Temmuz gününde etkinlik alanında katılımcıların desteğiyle kendini gösterecek.
Belkide bu senenin en önemli olaylarından biri KONTAKT’ta gerçekleşecek! 1 Temmuz günü yapılacak elemeler sonucu bir kişiyi Londrada yapılacak EuroCosplay yarışmasına gönderiyor. Ayrıca 30 Temmuz’da KONTAKT cosplay yarışmasında da birincilere ödüller olacak.


Tanıtımlar, Tanışmalar, Workshoplar
KONTAKT bu sene tanınmış kitap ve hikaye yazarları, çizgi roman ve çizgi dizi çizerleri ve birçok fantastik ve bilimkurguya gönül vermiş kişi ile tanışma fırsatını size sunuyor. Sanatçılar sokağında çizer ve yazarlardan imza alma ve tanışma fırsatları ve çizgi roman atölyesi ile belki de kendi hayallerinize bir adım daha yaklaşacaksınız.
Türkiye’de bilim kurgu ve fantastik kurguya gönül vermiş sanatçıyı bir araya getiren FABİSAD’ın düzenleyeceği seminer ve etkinlikler ile eğlence ve bilgileriniz katlanacak.


kontakt2-duyuru-teaserWarhammer
Ordular! Savaşa!
Warhammer standlarında figür boyayabilir, oyun hakkında bilgi alabilirsiniz. Imperium Warhammer Kulübü’nün katkıları ile 25 yıllık bu oyun efsanesini öğrenebilir. Figür boyama ve oyun kuralları hakkında var olan bilgi dağarcığınızı genişletebilirsiniz.
Kutu ve kart oyunları, Magic: The Gathering
Çocukluğumuzdan bu yana bağımlılık yapan kutu ve kart oyunları hakkında daha fazla öğrenmek, yeni oyunlar ile tanışmak artık elinizde. KONTAKT alanında en seçkin kart ve kutu oyunları ile oynama fırsatına ulaşabileceksiniz.



Aikido gösterisi
Japon savunma sanatı Aikido gösterisi daha önce izlemediniz mi? Sevgi Aikido Spor Klübü, Sevgi Sensei ve öğrencileri ile size görsel bir şov ile karşınızda olacak. Ayrıca Aikido hakkında daha fazla bilgi alma şansınız olacak.


Hazine Avı ve Assassin
Indiana Jones? Bu sen misin?
Hazine avı ile ipuçlarını kovalayıp hazineye ulaşmak rakipleri yenmek etkinlik alanının artık bir parçası. Takımını kur, hazineyi kovala; geleceğin Indiana’sı sen ol.
Sanaldan kurtulun ve gerçek bir Assassin olun!
Assassin yarışmacı rakiplerini bulup elemeye dayalı tam bir heyecan fırtınasıdır. Elindeki resimle rakibine ulaşırken rakiplerine görünmemek oyunun en önemli kısmı.


Alt kültür Testi
Bu kadar koşturmacaya gelemem ben, ben bilgime güvenirim diyorsanız alt kültür testlerine katılın ve ödülleri yakalayın.


Konsol oyunları turnuvası
Baş parmağım zaten nasırlı!
BenQ sponsorluğunda Rumble Network katkıları ile düzenlecek olan King of Fighters XIII ve Super Street Fighter 4 turnuvasında dövüş yeteneklerinizi sergileme şansını yakalayacaksınız. Elbette kazanana KONTAKT ekibinin ve BenQ’nun ödülü var.


Standlar
KONTAKT alanında bu etkinlikler harici birçok alt kültür standı bulunacaktır. Origami, zeka oyunları, GO oyunu, Cybergoth Türkiye gibi birçok stand katılımcılarla birlikte olacak. Bunun dışında sponsorlarımız ve destekçilerimiz olan firmalar ve kuruluşlar da standları ile günü renklendirecekler.
Etkinliğin Facebook sayfasına ulaşıp son gelişmeleri takip edebilirsiniz: https://www.facebook.com/events/409657632407173/

Hiç yorum yok:

Bunu sevdiyseniz aşağıdakilere bitersiniz!

Related Posts with Thumbnails