3 Mayıs 2011 Salı

dünyanın içinde ama insanların pek bi uzağında ..

Resim de koyayım dedim ama haber sinirlerimi bozdu sonra sokarım dedim resmine! Habere gel!

Güzide memleketimde çalımlar, şutlar, goller üst üste! Devlet attı 2-0 oldu!

Henüz yasaklı kelimeler sarsıntısını üzerimizden atamadan şimdi bir de internetin ölüm haberi geldi. Aniden ve acı geldi ama!

Ağustos ayında yürürlüğe geçecek olan yasayla artık devlet nereye isterse sadece oraya girebileceksiniz. Evet, yanlış duymadınız; gireceğiniz deliği de devlet büyükleri seçiyor. Siz sadece girme işlemini yapıyorsunuz. O da pek zor olmasa gerek,e bu ne rahatlık, sevinmelisiniz!

Çin, Tayland, İran gibi aşırı baskıcı ülkelerde kullanılan sistem artık Türkiye’de.  böyle yazınca sanki süper bi sistem gelmiş gibi durdu değil mi? Son yenilikler artık Türkiye’de!! Yeterince bekledik ama sonunda ona ulaşabileceğiz… Yoo hayır, hiç de öyle değil maalesef. Devlet baba elinde kırbacıyla interneti de yola getirmeyi bildi sonunda. Uslu uslu gireceksiniz artık internete çocuklar. Babanızın sözünden dışarı çıkmayacak, ananızın tarhana çorbasını içerken usul usul gezineceksiniz ağlarda. Tabii ki belirlenen ağlarda.

Bu filtreleme sistemi zaten kullanıyordu ama “istendiği takdirde” şimdi ise büyüklerimiz bunu ite kaka zorunlu hale getirmişler. Yani onların dediği doğrudur olayı bu! Bakınız günden güne nasıl da demokratikleşiyoruz. Hatta öyle bi demokratikleştik ki, artık interneti bile devletin uyguladığı süzgeçten geçerek kullanabileceğiz. O, gir derse girecek yok girme bu sayfa aşırı “sanat” içeriyor derse uzak duracağız! Böyle demokrasiye can kurban! Haa demokrasi demişken, bu filtre sistemi youtube vs gibi sayfaları de hiç sevmiyor yani youtube’u artık unutabilirsiniz. Dns falan yalan oldu. Gerçi başbakn da söylüyordu ben değiştirip giriyorum diye. Bu filtre sistemini de çökertebilirse belki bize de öğretir biz de gireriz bi şekilde.

Bu tarz hareketler kısaca şöyle açıklanabilir efenim. İçki kötüdür ve içki içen kaza yapar, o zaman içki yasaklansın! Sigara öldürür, sigara yasaklansın! Yüksek ses sağır edebilir, barlar yasaklansın! Aşk kalp çarpıntısı yaratabilir, aşk yasaklanın. Sex istenmeyen çocuklara sebebiyet verebilir sex yasaklansın! Düşünmek bazen sakıncalı olabilir, düşünmek yasaklansın! Yaşamak sıkıcı olabilir, yaşamak yasaklansın!

Yani demem o ki, bi kaç sene sonra hepimiz yeşerip filiz vermeye başlayacağız zira ottan pek bi farkımız olmayacak gibi. Dünyanın içinde ama insanların pek bi uzağında olacağız! Yeni olan her şeyin uzağındaki saksımızda ne güzel muhabbetler çeviririz, diyen varsa uzasın hemen, sevmem sizi..

Öperim hepinizi…

18 yorum:

zoitsa dedi ki...

sinirlerim o kadar bozuk ki buraya yazıp iyice sinirlenmek istemiyorum..umudumu yitirdim göktuğ..nasıl olcak..

Adsız dedi ki...

bende sözlükten öğrendim haberi. Şaşkınlık ve kızgınlık arası tuhaf bir durum çöktü üzerime. Şaşkınlığım hangi insan mantığı ile bunların yapılabildiği, kızgınlığım ise birilerinin benim sınırlarıma tecavüz edecek olması. Ben ister tıklarım, ister tıklamam bu benim elimde olmalı.İyi- kötü, doğru-yanlış seçim hakkının elimden alınıyor olması sinir uçlarımda kıvılcım çaktırıyor.

Aslısın dedi ki...

Yakında internete girceğimiz günü de belirlerlerse şaşmam! Herkes gider Mersin'e, bilgi-iletişim çağında biz tersine.

Aydedeye havlayan dedi ki...

@zoitsa: ya hep derim umutları yitirmeyelim diye ama inceden bi umutsuzluk da çökmüyor değil son zamanlarda insanın üzerine. ben de bilemiyorum zoitsa. biz yine iyi düşünmeye çalışalım bari, ne gelir elden?

Aydedeye havlayan dedi ki...

@K.C.S: sorma ya. çok sıkıntılı bi dönemden geçiyoruz. umarım sonu iyi olur bu gidaşatın..

Aydedeye havlayan dedi ki...

@Aslısın: evet o da olabilir aslı. ama bence buradan fikir vermeyelim amcalara. bak sonra öyle bi yasa çıkarsa senden bilirim ona göre haha

İsmini Vermek İstemeyen Seyirci dedi ki...

Son olarak "çip projesi" varmış. Beynimize yerleştirecekleri çiplerle bundan sonra istedikleri şeyleri düşünmemizi, istemediklerini ise düşünmememizi sağlayacaklarmış. Fantastik fikirlerini kendine saklar mısın?

Ece Ekincioğlu dedi ki...

ben de bu duruma feci gıcık oldum. sonra düşündüm ne yapabilirim?

bloglar yasaklandı, saçma salak bir mesele yüzünden, daha gönlünce bir şarkı için tık yapmak istediğin youtube olay olmuştu. nedir bu saçmalık? bilmiyorum ama seçeneğimiz, seçim şansımız var mı? yok galiba.

kurban psikolojisine girmekten başka, bavulunu toplayıp başka bir yere gitmek mümkün. bunu istiyorlar demek. defolun gidindi diyorlar... bakalım:)

Aydedeye havlayan dedi ki...

@ismini vermek istemeyen seyirci: hahaha beni korkutuyorsun!

Aydedeye havlayan dedi ki...

@ece: ece nasıl gitmek istiyorum uzaklara bi bilsen! bu ülkede insanın canını cananını sıkacak pek çok şey var. başka yerlerde yaşayan arkadaşların aklına uyup gitmek mi lazım bilemiyorum, gerçekten bilmiyorum..

julia dedi ki...

bu ülkeden ben her şeyi beklerim artık.onları da birlikte yaşadığımız insanlar seçiyor.

garip.

Ece Ekincioğlu dedi ki...

zamanı gelince bence, bir bir gideceğiz. oradan bakıp buraları özlemek daha keyifli, daha yaşanabilir sanırım. öyle geliyor. ben de tam olarak bilemiyorum.

Aydedeye havlayan dedi ki...

@julia: gariplikler ülkesinde her şey ne kadar da normal değil mi?

Unknown dedi ki...

Aklım ermiyor benim. kimin toprağına el uzattıkta kendi toprağımızda bizi çit içine almaya kalkıyorlar :(((

inanirsakolurbence dedi ki...

her gün yeni bi yasak görmekten bıktım!

Aydedeye havlayan dedi ki...

@kitapcadısı: uzundur "çitleme" işlemi devam ediyor :) ne yapsak bilemedim..

Aydedeye havlayan dedi ki...

@inanırsakolurbence: bıktık usandık gerçekten. bi gün de güzel haberlere karşılaşsam keşke gazetemi aldığımda..

Unknown dedi ki...

yani googlede ansiklopedi diye arayamayacağız. komedi tiyatrosu gibi ülkem ya :D

Bunu sevdiyseniz aşağıdakilere bitersiniz!

Related Posts with Thumbnails