24 Temmuz 2011 Pazar

küçük bi kediyle dünyayı turlamaya başladım




Dün gece bi kediyle tanıştım. İsmi pamuk ya minnoş değildi. Cızbız ya şıpşıp da değildi. İsmi bi boka benzemiyodu aslıda ve zaten bu toz toprak dolu hikayede isimlerin pek bi önemi yok. O yüzden siz aklınıza gelen ilk ismi seçin ama lütfen minnoş ya da pamuk olmasın. Biliyorum yazının başında sizi yönlendirdim ama lütfen diyorum işte. 3. sınıf Amerikan filmlerinde de sıkça söylendiği üzere "sihirli kelimeyi kullandım ahbap!" bana yamuk yapmayın.

Siz tatlı uykunuzun bilmem kaçıncı basamağındayken ben ara sokaklardan arakladığım eski bi motosikletle dünyayı turlamaya başlamıştım. Kucağımda ismi lazım olmayan kediş vardı ve çok iyi devletbahçeli taklidi yapıyordu. Ciddiyim. Çok saçma biliyorum ama yapıyodu işte. "Altı milyon işsisoşşiissıo," diyodu ve beni her virajda gülmekten kırıp geçiyodu.

Yukarda hikaye falan dedim ama avcunuzu yalarsınız. Bu bi hikaye değil ona göre.

İnanılmaz d.b taklidi yapan kedişle dünyayı dolaştım!! Çöllerde falan kaybolduk, suratım yandı, ateş içinde uyandım ve buz gibi su içtikten sonra Basted'e (Eski Mısır'ın kedi tanrıçası) yalvardım "Lütfen," dedim, "beni rüyaya geri gönder." Ve hoop, gittim de. Çöller yerine hafif soğuk bi havada boş arazilerde tekrar hayat buldum; sanırım içtiğim soğuk suydu buna sebep. Neyse, işte Eyfel kulesinin çevresinde 7 tur atıp hacı olduk; şarap hacıları! O eski motorla 180'i gördük, hem de Venedik'in dar sokakalrında!!! Kathmandu'nun kırsallarında tekerimiz patladı ve nepallilerle sigara içip tekeri tamir ettik. Hatta bi nepallinin Tarkan'dan şıkıdım şıkıdımı söylemesi bile bize çok garip gelmedi ve kedişin d.b taklidi onları da epey güldürdü. Bir çok ölüm tehlikesi atlattık ama bana mısın demedik. Hatta Peru'ya bile uzanan çok ama çok ilginç bi yola daldık. Kediş Eldorado'yu bulması gerektiğinden falan bahsediyordu en son. Sonra uyandım.

Üzerimde toz toprak yoktu. Terlemiştim. Çarşaf yerdeydi. Yanımdaki masanın üzerinde içi boş 70lik cin duyordu. Nane kokusu salonu kaplamıştı. Gözlerimi kapadım ve Basted'e tekrar yalvardım ama bu sefer olmadı. Mutfaktan gelen sucuklu yumurta kokusu rüyaya dair her şeyi sikip attı. Ama yine de mutluydum be abi. Ciddi ciddi on, on beş ülke gezdim. Hayatımda gördüğüm en gerçekçi rüya değildi belki ama gerçek olmasını istediğim fazlasıyla hayal dolu bir serüvendi. Demek ki yatmadan önce tekel cini birazcık abartmam gerekiyormuş. şerefe!

öperim hepinizi..

18 yorum:

Adsız dedi ki...

Şarap hacıları kısmı koparttı beni. Ne rüyaymış bu böyle (:

Ayrıca şu kedilere konulan isimler var ya onlarda tuhaf gelir bana. Sanki marka gibi kediler hep minnoş yada pamuk.

Aydedeye havlayan dedi ki...

haha sorma çok çok enteresan bi rüyaydı. o kadar uzun sürdü ki anlatamam ama uyandığımda yine de az geldi. bakalım bu gece de ayrı bi performans bekliyorum kendimden :)

İsmini Vermek İstemeyen Seyirci dedi ki...

Yatmadan önce içmemiştim ama deli divane dizi, film izlediğim bir dönemde alt yazılı bir rüya görmüştüm ben de. Çok havalı konuşuyordum İngilizce'yi ve alt yazı inatla geçiyordu.

Aydedeye havlayan dedi ki...

haha seninki de fenaymış ama! :)

Adsız dedi ki...

Hah tanrım... İşte bir rüya gurmesiyle daha karşılaştım...
Aralıksız her gece rüya gören ben içln bile imrenilerek bakılacak rüyalar kategorisine girer bu. Tabi azıcık ucuncan abartmış olabilirsin belki hani. Ehe.

Cidden... Çokıskandım.
Ama negzel oldu, senin sayende görmüş kadar oldum.
( burda kıskançlığını masum bir gülümseme arkasına saklamaya çalışan biri var. )

kedilere konulan isimler kategorisine tekiri de ekleyelim lütfen.a karşılaştım...
Aralıksız her gece rüya gören ben içln bile imrenilerek bakılacak rüyalar kategorisine girer bu. Tabi azıcık ucuncan abartmış olabilirsin belki hani. Ehe.

Cidden... Çokıskandım.
Ama negzel oldu, senin sayende görmüş kadar oldum.
( burda kıskançlığını masum bir gülümseme arkasına saklamaya çalışan biri var. )

kedilere konulan isimler kategorisine tekiri de ekleyelim lütfen.

Aydedeye havlayan dedi ki...

yorumun baya bi ilginç geldi. uzuuun ama bir o kadar da aynı gibi :)) sanırım yazarken bi problem oluştu :) ama anafikri anladım ben :)) Tekir'i eklemeden olmaz tabii ki Sweety. Senin rüyaları da duymak isteriz onu söylemeden geçmeyelim :)

Adsız dedi ki...

Eheh benim rüyalarım kafayı yedirtir dinleyene... Bu aralar bilim kurgu tarzı kabuslar görüyorum, mevsimlik sinema gibi zaten.

Ya, şuan telefondan yorum yazıyorum böceğim o yüzden arada kompleks yapıyor telefon iki kere yazıyor marifet olsun diye -_-

Aydedeye havlayan dedi ki...

ooo bilimkurgu-fantastik benim alanım. ben dinlemeye hazırım hehe.. mevsimlik sinema iyiymiş :)

Adsız dedi ki...

Tabi tabi isteyene anlatırım ehe.
Elvis'i çıplak bungee jumping yaparken gördüm mesela. Ama pipisini görmeyelim, fotoğrafını çekip de paparazzilere satmayalım diye britney spears eliyle görüntüyü kapamaya çalışıyordu, bağırıyordu bize. ( biz bungee jumping yapmaya gelen kafileyiz ) japonlar o sırada birkaç poz çektik diyorlar, bir yandan da uyanmaya çabalıyorum heralde, ben japonca nerden biliyorum lan :/ diyorum içimden. Sonra britney uçurumdan itiyor beni... Ama garip bir düşüştü, cenazemde hangi müzik çalsa diye düşünmeye başlıyorum.. Klasik müzik sıkıcı olur falan diyorum. Bi düşemedim.

Nasıl uyandığım hakkında bir şey söyleyemeyeceğim ( ne uzun kelimeymiş) uyandım işte. Ehe. Aklıma gelen bu oldu.

Aydedeye havlayan dedi ki...

haha da güzelmiş. ama o rüyayı gördüysen ne yapıp edip elvis'in pipisini de görecektin, o olmamış. japonlar heryerde fotoğraf çekerler, rüyalarda bile! bugünün sözü de bu olsun o zaman! :)

Adsız dedi ki...

aynen karşim ! olsun valla ehe.

G R İ ❥ dedi ki...

ruyalari hatirlamak guzel olsa gerek ..

Aydedeye havlayan dedi ki...

olmaz mı. arada sırada çıkıyo işte böyle güzel rüyalar :)

G R İ ❥ dedi ki...

imrendim ..

sufi dedi ki...

Kendini ERMİŞ sanan yaşı geçmiş bir kızın düğün hamamındaydım ben de dün gece.Bütün kızlar yarı bellerine kadar açık kırıtıp duruyorlardı. Kenya'lı bir adamla evleniyormuş malum arkadaş. Çevredeki erkekler askıntı olmasından kurtulacaklar diye seviniyordum.Ne demekse????70lik cin de içmedim yeşil reçete ağrı kesici de kullanmadım ama hamama gittim yıkanmasam da.Yoruma gerek yok.. Sen de rüyalarda bedava gezmeye alışmışsın bence. sevgilerimle.tontini.

Aydedeye havlayan dedi ki...

hahahaha seninki de bombaymış ama tontini!! yaşı geçmiş kızın düğün hamamı ve kenyalı nişanlı demek! :)) çok iyi ya! ara sıra ben de girebilir miyim rüyalarına? :) seninkiler benimkilerden daha fantastik geldi bana :)

Zeugma dedi ki...

Ahahaa:))
Bu harika rüyanın üzerine sevgili suficiğiminki de eklenince ben de bugün fantastik bir rüya görmezsem ölürüm...
Şimdiden kurgulayayım, yoğunlaşayım. Belli mi olur, belki Paris'ten Nepal'e, oradan Kenya'ya atlarım.

Yalnız hava serin olsun lütfeeen!
:)))

Aydedeye havlayan dedi ki...

haha serin bi yolculuk seni bekliyor Zeugma. sen yine de benim için de gez. bol bol fotoğraf çek :)

Bunu sevdiyseniz aşağıdakilere bitersiniz!

Related Posts with Thumbnails